Leo Stranius Onnellisuus, kohtuullisuus, ekologisuus

Postmoderni Kraftwerk

Kraftwerkin näkeminen torstaina Flow'ssa viritti ajattelua postmoderneista piirteistä omassa itsessäni. Aiheesta vaihdettiin muutama ajatus myös Facebook-profiilissani.

Postmoderni tai postmodernismi käsitteenä ei tarkoita oikeastaan yhtään mitään. Kyse omalla kohdallani on pikemminkin siitä, että oma identiteetti ylittää monet modernin kategoriat, kuten sukupuolen, luokan sekä työn ja vapaa-ajan erottelun.

kraftwerk tour de france
Kraftwerkin osalta inspiraatio syntyy koneen ja ihmisen yhtymisestä ja niihin liittyvistä metaforista. Erityisesti tämä kiteytyy Tour de Francen ja Trans European Express -tyyppisissä kappaleissa. Sitä paitsi pyöräily ja hyvä fyysinen kunto sekä junamatkailu ovat pop.

Modernin tuottamien suurten yhtenäisten ideoiden harmonia ja vastakkainasettelut ovat atomisoituneet identiteettishoppailuksi. Musta-valkoisuuden sijaan käsillä on kokoelma värejä. Omaan persoonaan kiinnitetään sopivia palasia sieltä täältä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Jukka-Pekka Vasara

Postmodernismi on siis kuin taiteen "vihreys" joka sekään ei tarkoita enää mitään :D

Jukka Turunen (nimimerkki)

Jos Ralf Hütter = Kraftwerk, niin onko Paul McCartney The Beatles? Nimimerkillä sekä Florian Schneiderin että Pete Bestin lavalla nähnyt postmoderni intelletkuelli.

Toimituksen poiminnat